Važnost braka i obitelji u hrvatskom društvu - Aračić, Pero (Array, 2000)
Rad donosi rezultate međunarodnog istraživanja vrednota (EVS) koji se odnose na brak i obitelj i to s obzirom na važnost obitelji, očekivanja od Crkve, trajnu vrijednost institucije ženidbe, odnos životnog smisla i sudjelovanja u stvaranju novog živog bića te pitanja cjelovite obitelji i samohrane majke. Rezultati su u usporedbi s ostalim europskim zemljama međusobno dosta bliski, osim što odskaču sklonost naših građana rađanju djece izvan i bez braka. Iako su rezultati ohrabrujući naslućuje se kod mlađih postupno udaljavanje od tradicionalnih kršćanskih pristupa ovim stvarnostima.