Prinos Josipa Stipana Relkovića hrvatskoj leksikografiji - Petrović, Bernardina (Array, 1998)
Župnik, gimnazijski profesor i prosvjetitelj Josip Stipan Relković (1754-1801) autor je Kućnika, poljodjelskoga savjetnika namijenjena slavonskomu seljaku. Napisan štokavskom ikavicom i dosljednom grafijom ovaj je priručnik vrlo važan prinos standardizacijskim stremljenjima u drugoj polovici 18. stoljeća. Relkovićev brižljiv leksički izbor iznimno je obogatio hrvatsku leksikografiju, jer je dio leksema iz Kućnika ušao u Akademijin Rječnik kao jedina potvrda uopće ili jedina potvrda iz djelâ nastalih do kraja 18. stoljeća. Nekolicina je leksema iz Kućnika ipak promaknula obrađivaču Akademijina Rječnika. U ovome se radu posebita pozornost pridaje upravo tim dvama leksičkim značajkama: Relkovićevim leksemima u Akademijinu Rječniku i onima koji u nj nisu ušli.