Nadređenice i podređenice u leksiku i rječniku - Petrović, Bernardina (Array, 1997)
Odnos nadređenica (hiperonima) i podređenica (hiponima) paradigmatski je značenjski odnos koji leksičkome sustavu ili pojedinom leksičkome polju unutar sustava nameće hijerarhijsku strukturu. Metode leksikografske obradbe nadređenica i podređenica prikazane su na primjeru zoonima lav i njegovih nadređenica i podređenica u općim jednojezičnim rječnicima engleskoga, njemačkoga, francuskoga, talijanskoga i hrvatskoga jezika. Na temelju analize tih leksema predlaže se način obradbe nadređenica i podređenica u strukturi rječničkoga članka u općaemu jednojezičnome rječniku.