"Postkolonijalna granica Irske&#34 - Grgas, Stipe (1998)
U radu autor sudjeluje u raspravi o postkolonijalnim obilježjima irskog identiteta ukazujući na značaj prostora u njegovu oblikovanju. Posebno naglašava postojeću granicu na otoku kao baštinu kolonijalne prošlosti koja nedvojbeno potvrđuje primijenjivost postkolonijalne paradigme. Svoju argumentaciju autor temelji na čitanju vodećih glasova suvremenog irskog pjesništva.
Projekt MZOS
HRV