"Postkolonijalna granica Irske&#34 - Grgas, Stipe (Array, 1998)
U radu autor sudjeluje u raspravi o postkolonijalnim obilježjima irskog identiteta ukazujući na značaj prostora u njegovu oblikovanju. Posebno naglašava postojeću granicu na otoku kao baštinu kolonijalne prošlosti koja nedvojbeno potvrđuje primijenjivost postkolonijalne paradigme. Svoju argumentaciju autor temelji na čitanju vodećih glasova suvremenog irskog pjesništva.