Život bosanskih franjevaca pod turskom vlašću od 16. do 18. stoljeća - Nikolić, Zrinka (Array, 1994)
Na temelju triju franjevačkih ljetopisa autorice prikazuju svakodnevicu bosanskih franjevaca od 16. do 18. stoljeća posvećujući posebnu pažnju njihovim odnosima prema mjesnim muslimanskim vlastima i snalaženju u viševjerskoj sredini.