Tilurij - rimski vojni logor - predhodno izviješće s arheoloških istraživanja u 1977. i 1998. - Sanader, Mirjana (Array, 1998)
U selu Gardun gdje se nekada prostirao rimski vojni logor započeta su prva arheološka istraživanja i to desetljećima nakon što se s tog lokaliteta nekontrolirano odnosio arheološki materijal.