Elementi venecijanskog dijalekta u frazeologiji suvremenih bračkih čakavskih pjesnika - Menac, Antica (Array, 1997)
Iz frazeologije koju u svojim pjesmama upotrebljavaju čakavski pjesnici s otoka Brača autorice analiziraju onaj frazeološki sloj koji je u prošlosti posuđen u čakavsko narječje iz venecijanskog dijalekta i u njemu ostao još dugo nakon što je to posuđivanje prestalo. Ta se frazeologija fonološki i morfološki potpuno adaptirala čakavskom sustavu.