Tipologija uloge nastavnika u nastavi engleskog jezika u nižim razredima osnovne škole - Medved Krajnović, Marta (Array, 1996)
Cilj ovog rada bio je ispitati kakva je uloga nastavnika u nastavi engleskog jezika koja se provodi u nižim razredima osnovnog školovanja. Upozorava se na posebnosti nastave stranih jezika u ranoj školskoj dobi, a zatim se daje pregled rezultata dobivenih primjenom jedne od klasifikacija uloge nastavnika engleskog jezika u istraživanju provedenome u drugom razredu osnovne škole. Tipologija uloge nastavnika još nije dovoljno razrađena da bi se pokazala sva složenost razredne situacije i svi aspekti razredne interakcije u nastavi engleskog jezika u nižim razredima osnovne škole.