Prilog poznavanju neolitičkih naselja i naseobinskih objekata u središnjoj Hrvatskoj - Težak-Gregl, Tihomila (Array, 1995)
Prigodom arheoloških istraživanja na Starom gradu u Ozlju, u sloju koji je na osnovi keramičkih nalaza pripisan kasnoj lenđelskoj kulturi otkriveni su ostaci jednog djelomično ukopanog stambenog objekta. To je zasad najstariji trag ljudske nastambe u široj karlovačkoj regiji. U članku se nastoji sagledati značenje spomenute nastambe u kontekstu ostalih neolitičkih nalaza nastambi u središnjoj Hrvatskoj, ali i u sklopu srednjoeuropskog lenđelskog kulturnog kompleksa.