Nastavak istraživanja Mujine pećine - Karavanić, Ivor (Array, 1997)
Musterijensko nalazište Mujina pećina (sjeverno od Trogira) istražuje se treći godinu u suradnji Arheološkog zavoda Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Zavičajnog muzeja Kaštela. Skupljen mnogobrojan litički i faunistički materijal još nije dovoljan za podrobnu interpretaciju svih stanišnih razina nalazišta. Da bi se prikupilo dovoljno materijala za odgovarajuću, opsežnu tehnološku i tipološku analizu litičke građe svih stratigrafskih jedinica, nalazište će biti potrebno istraživati još tri do pet godina.