Musterijensko nalazište Mujina pećina kod Trogira. Rezultati trogodišnjih iskopavanja - Karavanić, Ivor; Bilich-Kamenjarin, Ivanka (1997)
Izneseni su rezultati trogodišnjeg iskopavanja Mujine pećine kod Trogira. Svi slojevi sadrže musterijensku materijalnu kulturu. Oruđa su najčešće malih dimenzija, izrađena na lokalnom sirovinskom materijalu. Učestalost arheoloških nalaza u pojedinim slojevima znatno se razlikuje, što može upućivati na različit intenzitet ljudske djelatnosti, promjenu namjene staništa te različitu brojnost neandertalskih skupina koje su tijekom musterijena u više navrata nastavale pećinu.
Projekt MZOS
HRV