Musterijensko nalazište Mujina pećina kod Trogira. Rezultati trogodišnjih iskopavanja - Karavanić, Ivor (Array, 1997)
Izneseni su rezultati trogodišnjeg iskopavanja Mujine pećine kod Trogira. Svi slojevi sadrže musterijensku materijalnu kulturu. Oruđa su najčešće malih dimenzija, izrađena na lokalnom sirovinskom materijalu. Učestalost arheoloških nalaza u pojedinim slojevima znatno se razlikuje, što može upućivati na različit intenzitet ljudske djelatnosti, promjenu namjene staništa te različitu brojnost neandertalskih skupina koje su tijekom musterijena u više navrata nastavale pećinu.