Ruski i hrvatski frazemi sa značenjem "vrlo blizu" - Fink-Arsovski, Željka (Array, 1996)
Autor analizira ruske i hrvatske frazeologizma s prostornim značenjem "nedaleko, u neznatnoj udaljenosti". On ih dijeli u tri skupine ovisno o tipu sastavnica koje u njih ulaze. U prvu skupinu spadaju frazeološki izričaji sa sastavnicom 'korak' u drugu sa sastavnicom 'gora', a u treću su uvrštene sastavnice koje se odnose na dijelove tijela: nos, oko, ruka, bok. Promatra se utjecaj semantičkog taloga na njihovo frazeološko značenje.