Izbor i obradba građe za sinonimni rječnik - Petrović, Bernardina (1998)
Hrvatskoj jednojezičnoj leksikografiji nedostaje sinonimni rječnik s primjerima uporabe. Izradbi takvoga rječnika moguće je pristupiti s više metodoloških polazišta. U radu se prikazuje jedna metoda računalnoga prikupljanja sinonimne građe iz dvojezičnih i jednojezičnih rječnika i metoda obradbe sinonimnih nizova. Uz izbor sinonima navode se i primjeri uporabe prikupljeni iz različitih izvora. Na takvoj se metodološkoj osnovi predlaže struktura rječničkoga članka u sinonimnome rječniku.
Projekt MZOS
HRV