O frazeologiji Josipa Kozarca - Petrović, Bernardina (1997)
U radu se prikazuje dio frazeološkoga opusa Josipa Kozarca prikupljen iz njegovih novela. Analiza frazema na strukturnoj, semantičkoj i funkcionalnoj razini. pokazala je da su gotovo svi frazemi i danas u uporabi u hrvatskom standardnom jeziku. U prilogu Mali frazeološki rječnik Josipa Kozarca frazemi su ispisani abecedno, s tumačenjima i primjerima uporabe.
Projekt MZOS
HRV