Iz frazeologije međimurske kajkavštine - Frančić, Anđela (Array, 1997)
Oslanjajući se na rezultate istraživanja poredbenih frazema u hrvatskom jeziku, u radu se strukturno-semantičke odlike frazema toga tipa oprimjeruju potvrdama iz međimurske kajkavštine. Ukazuje se na (poredbene) frazeme kao poklade leksičkoga blaga koje nestaje zajedno s nekadašnjim oblicima života.