Mađarski utjecaj na izbor osobnog imena u Svetoj Mariji (Međimurje) 1942-1945 - Frančić, Anđela (Array, 1997)
Podijelivši razdoblje 1940-1950. na prijeratno, ratno i poslijeratno, anlizom osobnih imena djece rođene u tom razdoblju autorica pokazuje da mađarska okupacija nije utjecala na izbor osobnog imena.