Passio sancti Anastasii martyris - Jarak, Mirja (Array, 1997)
U radu se analizira Pasija sv. Anastazija koja je vjerojatno nastala u Akvileji. Iz teksta Pasije proizlaze zaključci o uskim vezama između Akvileje i Salone, te o tijeku progona kršćana koji je uslijedio nakon izdavanja 4. edikta.