Elementi venecijanskog dijalekta u frazeologiji suvremenih bračkih čakavskih pjesnika - Menac, Antica (Array, 1997)
Članak analizira frazeologiju suvremenih čakavskih pjesnika s otoka Brača. U prošlosti su mnogi elementi venecijanskog ulazili u frazeologiju. Svi posuđeni elementi potpuno su adaptirani čakavskom fonološkom i morfološkom sustavu.