Paradoksi spola/roda u kazališnoj teoriji i praksi - Čale Feldman, Lada (1998)
Cilj je rada sugerirati srodnos tiymeđu paradoksa koji izrastaju iz opreke priroda-kultura i spol-rod s jedne strane, te paradoksalnog karaktera kazališta s druge. U tome se konceptualnome okviru razmatraju uloge koje je žena preuzimala kroz kazališnu povijest, kao izvođač i kao fikcionalni lik, napose poziciju koju nastoji steći u suvremenom feminističkom performanceu.
Projekt MZOS
HRV