Jedna šetnja fikcionalnom šumom : slučaj historiografske metafikcije - Jukić-Gregurić, Tatjana (Array, 1998)
Cilj članka bio je promotriti teorijsku utemeljenost termina historiografska metafikcija, posebno u kontekstu (britanskog) kulturnog materijalizma i (američkog) novog historizma, te ispitati moguće implikacije njihovih figuralnih praksi.