Od percepcije do razumijevanja : Vesna Erdeljac - Erdeljac, Vlasta (Array, 1996)
Budući da se unutar istraživačkog područja prepoznavanja riječi i razumijevanja jezika vrlo često isprepliću i neujednačeno koriste temeljni termini, što znatno otežava snalaženje kako u postojećoj literaturi tako i unutar ovog znanstvenog područja uopće, u ovom se tekstu, na temelju analize pojedinih pojmova, predlaže jedna moguća terminološka distinkcija među pojmovima - leksički pristup, prepoznavanje i razumijevanje.