Novi zapisi hrvatske usmene književnosti i tradicijske kulture. Zapisivačka praksa i stručna valorizacija - Botica, Stipe (Array, 1997)
Na seminaru kolegija "Hrvatska usmena književnost" koji se izvodi na Studiju kroatistike zagrebačkog Filozofskog fakulteta studenti još od 1986. na cijeom području Hrvatske zapisuju tekstove usmene književnosti. Od tada je zapisano na tisuće lirskih pjesama, raznih oblika narodnih priča (bajka, predaja/legenda, anegdota, basna, pričanja o životu, vic), poslovica i zagonetki. Nešto je manje epskih pjesama, dramskih i retoričkih oblika. U sistematizaciji građe i stručnom opisu može se pratiti život usmenih tekstova u izvedbi, odnosno između arhetipa i inačice, transformacijski tijek oblika, njihovo mjesto u tradicijskoj kulturi i hrvatskoj književnosti općenito.