Tit Livije i treći ilirski rat - Kuntić-Makvić, Bruna (1997)
Analizira se Livijevo, u jedinom rukopisu iskrivljeno izvješće o uređenju {;to su ga Rimljani nametnuli Iliriku nakon poraza kralja Gencija u 3. ilirskom ratu. Temeljem usporedbe s analognim događajem i uređenjem u Makedoniji predlaže se određeno čitanje iskvarenog mjesta u Livijevom tekstu.
Projekt MZOS
HRV