Majke kao procjenjivači ponašanja svoje djece - Janković, Josip (Array, 1996)
Rad se bavi problemom metode procjena i procjenjivača u psihosocijalnim istraživanjima. Posebno se analizira valjanost majki kao procjenjivača ponašanja, funkcioniranja i zdravlja njihove djece. Rezultati ovog istraživanja pokazuju da su procjene simptoma kod djece iz percepcije majki u daleko većoj povezanosti s njihovim psihičkim stanjem nego sa samoprocjenama djece, subjekata opterećenih ispitivanim simptomima. Pokazalo se da su majke loši procjenjivači kada su predmet procjena osobine njihove vlastite djece, što je u skladu s rezultatima ranijih istraživanja.