Je li nazočnost oca pri porodu etična - Herman, Radoslav (Array, 1997)
Rezultati istraživanja u Rodilištu Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice" pokazuju da uz muževo prisustvo porođaji traju kraće, manje je carskih rezova, djeca se rađaju s boljim APGAR indeksom, i ima manje prijetećih intrauterinih asfiksija. Prisutnost oca u porodu i neposredno po rođenju zasigurno djeluju na djetetov odnos prema ocu.