Pićanska biskupija i Pićanština : zbornik radova međunarodnog znanstvenog skupa održanog 23. i 24. listopada 2008. godine - Međunarodni znanstveni skup Pićanska biskupija i Pićanština (Pićan etc. ; 2008); Matijašić, Robert (Pazin ; Državni arhiv ; Pićan : Općina Pićan, 2012)
Sažeci na više jezika.
Zbornik radova
Zastupljeni autori: Klara Buršić-Matijašić, Vladimir Sokol, Ivan Milotić, Alojz Štoković, Danijela Juričić Čargo, Denis Visintin, Slaven Bertoša, Zoran Ladić, Goran Budeč, Rino Cigui, Maria Bidovec, Juraj Batelja, Franjo Emanuel Hoško, Stipan Trogrlić, Elvis Orbanić, Jakov Jelinčić, Petar Strčić, Marijan Bradanović, Marija Mirković, Nina Kudiš, Damir Tulić, Brigitta Mader, Vitomir Belaj, Davor Šišović.
Bibliografija iza većine radova i uz tekst
Keywords: Istra; crkvena povijest; Pićanska biskupija - kulturološka povijest; župe; arhivi; pavlinski samostan; gradine; kongresi