Sergije Glumac : život i djelo = The life and oeuvre of Sergije Glumac : doctoral thesis - Magaš Bilandžić, Lovorka (Zagreb : Lovorka Magaš Bilandžić, 2012)
Summary
Naslovi poglavlja: Uvod, Obiteljski okvir i školovanje, Sergije Glumac i internacionalna kazališna i plesna avangarda, Grafička i slikarska djelatnost .., Grafički dizajn i ostali oblici djelovanja ..., Scenografsko djelovanje, Poslijeratni period
Kazalo sadržaja na prelim. stranicama - Popisi literature i arh. izvora - Popisi on line izvora - Popis slikovnih priloga - Popisi fotodokumentacije i popisi izložaba u Prilozoma (str.435-448)
Keywords: Glumac, Sergije; doktorska radnja; art deco; avangarda; kubizam; ekspresionizam; međuratni period; Zavod Imago; Zagrebački zbor; Likum; grafika -- dizajn -- slikarstvo; kazalište -- scenografija -- skice -- kostimografija