Slikar Vojo Dimitrijević : doktorski rad = Painter Vojo Dimitrijević : doctoral thesis - Hošić, Irfan (Zagreb : Irfan Hošić, 2012)
Sažetak/Summary
Popis literature - Katalog (popis) radova
Keywords: Dimitrijević,Vojo; slikarstvo - Sarajevo ( Bosna i Hercegovina ); bosanskohercegovačka umjetnost 20 st; socijalna umjetnost; postnadrealizam; NOR u umjetnosti; socijalistički realizam; enformel; geometrijska apstrakcija; radikalno slikarstvo