Susret ili sukob civilizacija na Balkanu : Međunarodni naučni skup, 10-12. decembar 1997. - Bled, Jean-Paul; Terzić, Slavenko (Zbornik radova (Srpska akademija nauka i umetnosti. Istorijski institut) ;, 1998)
Sažeci na srpskom, engleskom i francuskom.