Dobri vojak Švejk uoči rata i druge čudnovate zgode - Hašek, Jaroslav (Biblioteka Stranci u noći, 2010)
Knjiga objedinjuje pet "malih" Švejkovih zgoda te dvadesetak humoreski ovog glasovitog češkog pisca, vrsnog humorista i društveno angažiranog satiričara, pružajući na taj način svojevrstan presjek njegova književnog stvaralaštva. Objavljena u izdanju "Šarenog dućana", knjizi dodatnu dojmljivost daju glasovite ilustracije Josefa Lade. Prijevod potpisuje hrvatski književnik Ludwig Bauer.