Dalmatinci u Rimskome carstvu izvan matične provincije prema epigrafičkim spomenicima : doktorski rad - Demicheli, Dino (Zagreb : D. Demicheli, 2012)
Summary
Na vrhu nasl. str.: Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet
Dokt. disert., Fil. fak., Zagreb, 2012
Bibliografija: str. 555-607 i uz tekst
Keywords: Rimsko carstvo; rimske provincije; provincija Dalmacija; latinska epigrafija; nadgrobni natpisi; žrtvenici; vojničke diplome; rimska vojska; rimska mornarica; rimsko društvo; migracije; kultovi