Istarski pisci i obzori : regionalizam, identitet i hrvatska književnost Istre pod fašizmom - Biletić, Boris (Zagreb : Alfa, 2012)
Sažeci na više jezika
Bilješka o piscu: str. 302
Korištena i preporučena literatura: str. 261-267 i bibliografske bilješke uz tekst
Imensko kazalo: str. 284-289
Zemljopisni kazalo: str. 290-293
Keywords: hrvatska književnost - književne studije - Istra - 1918/1943.; Istra - književni život - 20. st; Istra - regionalizam - 20. st; Istra - nacionalni identitet - 20. st; Balota, Mate; Bostjančić, Ivan; Car Emin, Viktor; Ciliga, Ante (Valić, Tone); Črnja, Zvane; Dukić, Ante; Gervais, Drago; Mihovilović, Ive; Peruško, Tone (kamenjak, Tone); Radetić, Ernest; Istra - časopis - 1929.-1940.; Istarski glas - časopis