Šala - Kundera, Milan (Djela Milana Kundere, 2006)
Roman kojim je Kundera stekao svjetsku slavu, prvi put je izdan 1965. godine u Pragu, a kroz specifičan smijeh i šalu, autor promiče vlastitu "nepodnošljivu lakoću pripovijedanja", analizirajući čovjekov intiman život i sudbinu uz odmak od povijesti i fikcije.