Básnické dílo - Havlíček Borovský, Karel (Klub čtenářů, 1962)
Nové vydání Havlíčkova básnického díla obsahuje - řečeno slovy vydavatelovými - "všechno, co z veršované tvorby největšího českého epigramatika a satirika je závažné a cenné". Jsou tu proslulé epigramy, rozsáhlejší vrcholné skladby (Tyrolské elegie, Král Lávra, Křest svatého Vladimíra), básně nejrůznějšího zaměření a výběr z překladů. Důležitou součástí knihy je výtvarný doprovod našich předních soudobých ilustrátorů (Z. Seydla, A. Pelce, J. Trnky, A. Hoffmeistra, O. Janečka).