Slovník Bohumila Hrabala - Bartoň, Tomáš (Korpusová lexikografie ;, 2009)
Kniha je pokusem o komplexní popis jazyka výjimečného tvůrce druhé poloviny 20. století. Z různých pohledů se tu zkoumá Hrabalův lexikon, specifičnost jeho morfologie i frazeologie, stejně jako stattistické aspekty jeho tvorby. Vedle úplného slovníku Hrabalových lexémů zde čtenář najde i soubor Hrabalových myšlenek a originálních výroků. K publikaci je připojeno CD, které obsahuje kompletní korpus Hrabalových děl spolu s obslužným progrmem, seznamy hrabalovských kolokací a frekvenční slovník.