Rasprava o socijalnoj spoznajnoj teoriji : doktorska disertacija - Prijić-Samaržija, Snježana (S. Prijić-Samaržija, 1997)
Sažetak: Rad predstavlja nastojanje da se unutar postojeće spoznaje teorije ustanovi prostor za socijalnu spoznajnu teoriju. Potrebu ustanovljenja socijalne spoznaje teorije nalazimo u aristotelovskoj postavci da razvoj umnosti - racionalnosti, spoznajnih sposobnosti i stjecanja znanja pretpostavlja drugog čovjeka ili socijalne relacije. Pristup koji predlažemo je stanoviti novum u okvirima filozofskih, a posebice spoznajno-teorijskih rasprava.