Dejiny slovenskej literárnej komparatistiky : príspevok k vývinu slovenskej literárnej vedy - Ďurišin, Dionýz (Bratislava : Veda, 1979)
Monografia Dejiny slovenskej literarnej komparatistiky je syntezou vyvinovych tendencii tejto metody literarnovedneho vyskumu na Slovensku.
Kazala.
Rezjume.
Summary
Keywords: slovačka književnost - komparativna književnost - razvoj; povijest slovačke književnosti; slovačka književnost - književna kritika; slovačka književnost - znanost o književnosti