Dejiny slovenskej literárnej komparatistiky : príspevok k vývinu slovenskej literárnej vedy - Ďurišin, Dionýz (Veda, 1979)
Monografia Dejiny slovenskej literarnej komparatistiky je syntezou vyvinovych tendencii tejto metody literarnovedneho vyskumu na Slovensku.