Slovanské bájesloví - Erben, Karel Jaromír; Bechyňová, Věnceslava; Černý, Marcel; Kaleta, Petr (Praha : Etnologický ústav AV ČR : Slovanský ústav AV ČR, 2009)
První souhrnné vydání Erbenových mytologických prací doplněné studiemi Věnceslavy Bechyňové, Marcela Černého a Petra Kalety. Kniha obsahuje pět Erbenových studií o slovanském bájesloví, bájeslovná hesla z Riegrova Slovníku naučného (autor K. J. Erben), abecední slovník slovanského bájesloví (z rukopisné pozůstalosti K. J. Erbena), seznam literatury, rejstříky, anglické a ruské resumé.
Abecední slovník slovanského bájesloví (Z rukopisné pozůstalosti K. J. Erbena): str. [315]-452
Bibliografija: str. 461-472.
Kazala.
Napomene i bilješke uz tekst.
Summary.
Rezjume
Keywords: slavenska mitologija; mitologija - Slaveni; etnologija - mitovi; folklor - mitovi; legende - slavenske zemlje; kulturna antropologija; poredbena mitologija