Slovanské bájesloví - Erben, Karel Jaromír (Práce Slovanského ústavu AV ČR. Nová řada ;, 2009)
První souhrnné vydání Erbenových mytologických prací doplněné studiemi Věnceslavy Bechyňové, Marcela Černého a Petra Kalety. Kniha obsahuje pět Erbenových studií o slovanském bájesloví, bájeslovná hesla z Riegrova Slovníku naučného (autor K. J. Erben), abecední slovník slovanského bájesloví (z rukopisné pozůstalosti K. J. Erbena), seznam literatury, rejstříky, anglické a ruské resumé.