Česko-russkij slovar'. . 2, P-Ž - Kopeckij, Leontij Vasil'jevič; Filipec, J. (Sovetskaja énciklopedija, 1973)
Do slovníku, obsahujícího asi 39 000 hesel, jsou zahrnuta běžná a obecně používaná slova s nejběžnějšími významy, slovními spojeními a frazeologií, zeměpisné názvy, zkratky, nejčastější vlastní jména a zdrobněliny. Nejsou zde, až na malé výjimky, uváděna slova vulgární, zastaralá, argotická a slangová. V omezené míře se zde uvádějí slova (a slovní spojení) lidová, knižní, familiární. Stručné gramatické tabulky za slovníkem slouží pro přehled a k doplnění slovníkových hesel.