Česko-russkij slovar'. 1, A-O - Kopeckij, Leontij Vasil'jevič; Filipec, J.; Leška, O. (Moskva : Sovetskaja énciklopedija, 1973)
Do slovníku, obsahujícího asi 39 000 hesel, jsou zahrnuta běžná a obecně používaná slova s nejběžnějšími významy, slovními spojeními a frazeologií, zeměpisné názvy, zkratky, nejčastější vlastní jména a zdrobněliny. Nejsou zde, až na malé výjimky, uváděna slova vulgární, zastaralá, argotická a slangová. V omezené míře se zde uvádějí slova (a slovní spojení) lidová, knižní, familiární. Stručné gramatické tabulky za slovníkem slouží pro přehled a k doplnění slovníkových hesel.
Usporedna nasl. str. na češkom jeziku.
Na vrhu nasl. str.: Čehoslovackaja akademija nauk, Institut inostrannyh jazykov
Keywords: ruski jezik -- rječnici; češki jezik -- rječnici; češko-ruski rječnik