Malé hry : kde hláska há ve slově hry je neznělá, takže se tento název vyslovuje a taky znamená Maléry - Vyskočil, Ivan (Mladá fronta, 1967)
"Tohle je knížka-scénář hlavně pro ty, kdo si ještě umějí hrát takové malé hry ..." říká autor knihy v poznámce pod čarou a pokračuje: "Kdybychom hledali srovnání s druhem a stylem divadla, tak by to bylo nejspíš divadloloutkové. Ale to opravdu pimprlové. Kde je cítit drát z hlavičky a nitě na ručičkách a nožičkách ..." K této charakteristice stačí již jen dodat, že jde o příběhy mající blízko k černému humoru - příběhy v reálném prostředí snereálným dějem nebo opačně, dále o příběhy se satirickou tendencí a o příběhy, které chtějí vtipně pobavit.