Biosupruga : [hit-roman] - Viewegh, Michal (Profil proza, 2011)
Oženivši plahu knjižničarku, uspješni pisac Mojmir očekivao je skladni bračni život u kojem će mu supruga biti krotka i bespogovorna pratiteljica. S vremenom stvari se mijenjaju, Hedvika otkriva i predano prihvaća alternativni odnosno bio pristup gotovo svemu roditeljstvu, stanovanju, prehrani... što njenog supruga u početku nasmijava, a zatim plaši i ugrožava.