Simpozijum Duhovna kultura Ilira, Herceg-Novi, 4-6. novembra 1982 - Simpozijum Duhovna kultura Ilira (1982 ; Herceg-Novi); Benac, Alojz; Čović, Borivoj; Gabrovec, Stane; Rendić-Miočević, Duje; Rendić-Miočević, Ante; Knez, Tone; Teržan, Biba; Stipčević, Aleksandar; Zaninović, Marin (Sarajevo : Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, 1984)
Resumées ; Zusammenfassungen ; Riassunti
Tekst na hrv., sloven. i srp. i bos. jeziku
Na poleđini nasl. str.: Symposium Culture spirituelle des Illyriens
Bibliografske bilješke uz tekst
Keywords: arheološki kongresi; Iliri; umjetnost Ilira; jezik Ilira; ilirski grobovi; ilirska mitologija; pogrebni običaji; kult mrtvih; ilirska kultna plastika; situle; tumuli; Liburni; Riditi; kult Libera; božica Latra