Znaki utrwalone w glinie : społeczno-obrzędowe aspekty działań wytwórczych końca epoki brązu i wczesnej epoki żelaza : model nadodrzański - Mierzwinski, Andrzej (Wrocław : Instytut archeologii i etnologii Polskiej akademii nauk, 2003)
Zusammenfassung
Bibliografija: str. 267-289
Keywords: Poljska - arheološka nalazišta; keramika -- izrada -- oblici -- ukrašavanje; brončano doba; željezno doba; ornamenti; obredi