Pozapomenutá tvář Boženy Němcové : vztah Boženy Němcové k myšlence slovanské vzájemnosti a kulturám slovanských národů - Urban, Zdeněk (Acta Universitatis Carolinae. Philologica. Monographia, 1970)
Sažetak na ruskom jeziku