Biblijska poetika : kolegij dr. sc. Jadranke Brnčić, PDS književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture, akad. god. 2009/2010 : čitanka - Brnčić, Jadranka; Auerbach, Erich; Frye, Northrop; Ricoeur, Paul; Duda, Bonaventura (2009)
Kolegij je posvećen biblijskome tekstu kao poetskome tekstu. Dinamički identitet teksta analizirat će se na razini konfiguracije i strukture te na razini interpretacije. Studenti će se upoznati s ključnim pojmovima biblijske poetike (biblijski diskursi, polifonijski intertekst, tekstualnost kao objavljivost, narativni identitet, etička dimenzija poetskoga) te s mogućim posljedicama književne analize biblijskih tekstova po teologiju (objava, Ime Božje, biblijsko vrijeme). Na kolegiju će se raspravljati i o hermeneutičkom problemu prosudbe u interpretaciji, kao i o višeznačnosti interpretacija.